Nieuws

Lees hieronder verder.

Future Lighting wordt volwassen

Er is grote belangstelling om te exposeren op Future Lighting. Naar verwachting zullen 60 toonaangevende bedrijven deelnemen aan het enige event voor lichtprofessionals in Nederland en Vlaanderen. De helft van de beschikbare vloeroppervlakte is inmiddels verhuurd. Ook zijn de eerste contouren bekend van het kennisprogramma. Future Lighting 2023 wordt op woensdag 22 en donderdag 23 november gehouden op Next Level in Evenementenhal Gorinchem.

Volgens Irma de Hoon, director van het Building cluster van Easyfairs, zijn er al veel mooie namen ingeschreven en loopt de werving van exposanten volgens planning. “Met Future Lighting willen we een hoogwaardig event voor licht professionals in de markt zetten. Dit betekent ook dat we ons nadrukkelijk op het hogere segment in de markt. Daarom afficheren we Future Lighting als niche event. Dat is ook de reden waarom we selectief zijn in onze keuze voor exposanten.”

Kennisprogramma
Inmiddels beginnen de eerste contouren zichtbaar te worden van het kennisprogramma. In totaal worden achttien sessies geprogrammeerd. Teus Koteris is namens NSVV verantwoordelijk voor de kwaliteit van het contentprogramma. “We hebben ambitieuze plannen”, vertelt Koteris. “We gaan straks een gevarieerd aanbod bieden. Dit varieert van de juiste lichtdosering met behulp van sensoring in de horticulture tot de inzet van licht om routes door een warehouse te bepalen. Een keynote speaker waarvan we de naam pas later bekend zullen maken, gunt ons een kijkje achter de schermen bij een zeer groot ambitieus event dat wereldwijd op TV wordt uitgezonden.”

Het congresprogramma wordt opgebouwd rond de thema’s Normen & richtlijnen, Smart lighting, Onderzoek & studie en Licht & gezondheid.

Belgische inbreng groeit
Groen Licht Vlaanderen is één van de partners die Future Lighting van harte ondersteunt. Namens deze verlichtingscluster met meer dan tachtig aangesloten organisaties is Catherine Lootens betrokken bij Future Lighting. Ze kijkt vol verwachting uit naar de tweede editie. “Vanuit KU Leuven presenteren we belangwekkende onderzoeken in het kennisprogramma. Daarnaast is er alle reden voor Belgische bedrijven om te exposeren op dit Nederlands-Vlaamse event. We hebben hiermee een eigen niche-event voor ons taalgebied. Op basis van de uitstekend verlopen eerste editie verwacht ik dat het aantal Belgische bedrijven dat gaat deelnemen zal groeien.”

Future Lighting, powered by NSVV, IBE-BIV & Groen Licht Vlaanderen, is het enige event voor lichtprofessionals in Nederland en Vlaanderen. Het event wordt gehouden op 22 en 23 november 2023 op Next Level in Gorinchem. Geïnteresseerd in deelname? Neem contact op met de account managers Nick de Vries of Kevin de Jong.

Nick de Vries 
+31 (0)631993021
Nick.devries@easyfairs.com

Kevin de Jong
+31(0)6631988067
kevin.dejong@easyfairs.com

Scroll naar top