Nieuws

Lees hieronder verder.

Future Lighting : Bellen met Irma de Hoon

Irma de Hoon

Business Unit Director

Brasserie Het Pakhuis in het hart van Gent is de perfecte locatie om plannen te smeden voor de tweede editie van Future Lighting. Irma de Hoon en Nick de Vries (beiden van Easyfairs) bespraken met Catherine Lootens van Groen Licht Vlaanderen de toekomst van Future Lighting en hoe dit event net zoveel professionals uit België als uit Nederland kan trekken. We bellen met Irma de Hoon.

Hoe staat het ervoor met Future Lighting?
“Erg goed. We hebben nu al meer exposanten aan ons gebonden dan vorig jaar. En dat met nog acht maanden te gaan. We verdubbelen het deelnemersveld naar zestig exposanten. We zijn selectief in wie we toelaten. We willen alleen kwalitatief hoogstaande bedrijven op de beursvloer. Het is nog net geen ballotage. Wat ik wil zeggen: we hechten aan kwaliteit.”

Waarom een afspraak in België?
“Groen Licht Vlaanderen staat mede aan de basis van Future Lighting, Catherine Lootens is onze gesprekspartner. Je kunt heel veel via Teams, maar er gaat niets boven persoonlijk contact. De eerste editie vorig jaar hebben we met stoom en kokend water georganiseerd. We zijn te weinig fysiek in België geweest, dat gaan we nu dubbel en dwars goedmaken. Tussen de gerechten door heeft Catherine nog eens bevestigd hoe groot het Belgisch potentieel is en hoe belangrijk ze een event als Future Lighting vindt.”

Wat is er uit het overleg voortgekomen?
“Heel concreet gaan we De Proeftuin lanceren. Een nieuw initiatief powered by Groen Licht Vlaanderen, IBE-BIV en NSVV. We hopen het hiermee voor kleine, innoverende bedrijven met maximaal vier medewerkers voordeliger te maken om te exposeren op Future Lighting. Dat komt uit zo’n overleg voort. We hebben ook met elkaar besproken welke Belgische partijen zeker aan Future Lighting zouden moeten deelnemen. Het gaat vaak om leden van Groen Licht Vlaanderen natuurlijk. Ik ben onder de indruk van de portfolio van dit verlichtingscluster, waarbij tachtig organisaties zijn aangesloten.”

Nog iets geleerd?
“Zeker. Ik heb geleerd dat er veel organisaties zijn waarmee we om de tafel moeten. Ik noem ORI, ie-net, Techlink, Belfa en AiNB en Bemas. We willen graag in gesprek met ze, we willen ze in ieder geval uitleggen dat Gorinchem, waar Future Lighting plaatsvindt, slechts 25 kilometer boven Breda ligt, en hiermee dus uitstekend bereikbaar is voor alle professionals in Vlaanderen.”

Hoe nuttig was het?
“Heel nuttig. Je moeten vaker in Het Pakhuis afspreken. We hebben trouwens ook gesproken over het kennisprogramma dat parallel loopt aan het event. KU Leuven, waaraan Catherine is gelieerd, heeft een aantal interessante onderzoeken lopen. Ongetwijfeld zien we deze terug in het congresprogramma.”

Scroll naar top