Nieuws

Lees hieronder verder.

Maak kennis met de toekomst van de bouw tijdens Inspiratiedag Renovatie

Er is werk aan de winkel. Miljoenen woningen moeten worden verduurzaamd, talloze utiliteitsgebouwen moeten worden aangepakt en als een duistere wolk hangen de materiaalschaarste en CO2-uitstoot boven de sector. We lossen deze crises niet op door te doen wat we altijd al deden. Tijdens de Inspiratiedag Renovatie op 20 juni 2023 kom jij in gesprek met professionals die deze uitdagingen met volle moed aangaan en maak jij deel uit van de oplossing.

Renovatie, niet nieuwbouw, is de oplossing van deze tijd. We hebben simpelweg rekening te houden met (globale) ontwikkelingen die ons werk veranderen, zoals klimaatdoelen die ons bewegen tot hergebruik en biobased bouwmateriaal. Ook combinatieopgaves worden steeds populairder en dat heeft direct invloed op de wijze waarop we onze steden vormgeven. Maar wat is de volgende stap? Dat bespreken we tijdens de Inspiratiedag Renovatie op 20 juni 2023.

De oplossing ligt voorhanden
Met 7,5 miljoen woningen te verduurzamen, talloze utiliteitsgebouwen zonder energielabel en een fiks CO2-besparingsdoel voor 2025, 2030 en 2050 staat de bouwsector zacht gezegd voor een grote renovatieopgave. Om nog maar niet te spreken van de circulariteitsambities die in verband met het dreigende materiaaltekort liever morgen al worden gerealiseerd.

Wat duidelijk is, is dat er nú iets moet veranderen. En dat kunnen we: Nederland staat vol bestaand vastgoed dat morgen al herontwikkeld kan worden. Dat horen we tijdens de Inspiratiedag Renovatie van diverse professionals, zoals:

 • Matthijs Vallinga (Reimarkt)
 • Karin Dorrepaal (DOOR Architecten)
 • Thomas Wellink (RVO)
 • Wouter Kamphuis (gemeente Rotterdam)
 • Andy van den Dobbelsteen (TU Delft)

Geïnspireerd?
De toekomst is nu en jij kunt die, samen met andere professionals, vormgeven. Kom daarom naar de Inspiratiedag Renovatie op 20 juni in Next Level, Gorinchem, en dompel je onder in alles wat de renovatiemarkt te bieden heeft.

Concreet

 • Datum:                              20 juni
 • Organisatie:                      Stedebouw & Architectuur i.s.m. Duurzaam Gebouwd 
 • Locatie:                             Next Level, Gorinchem
 • Toegangsprijs:                  € 295,-

Doelgroep

Dit event is voor alle koplopers in de bouw en vastgoed die bezig zijn met (duurzaam) renoveren en transformeren, met een specifieke focus op de rol en behoeften van architecten en stedenbouwers in dit proces. Ook betrokken partijen worden aangesproken, zoals: 

 • Projectontwikkelaars 
 • Gemeenten 
 • Bouwers, slopers en aannemers 
 • Vastgoedorganisaties 
 • Woningcorporaties 
 

Scroll naar top